- איך מתחילים הליך גירושים? - בשורה התחתונה
- השלב הראשון בהליך גירושין הוא הגשת בקשה לפתיחת תיק גירושין, בבית הדין הרבני או בבית המשפט לענייני משפחה.
- הבקשה כוללת פירוט עילות הגירושין, דרישות להסדרת מזונות, משמורת ילדים וחלוקת רכוש.
- בחירת הערכאה המתאימה יכולה להשפיע על מהלך ההליך, ולכן חשוב להבין את היתרונות והחסרונות של כל אפשרות.
- ליווי עורך דין מומחה מבטיח ניהול מקצועי, שמגן על זכויותיכם ומקל על ההתמודדות בתהליך המורכב.
הרגע שבו אדם שואל את עצמו "איך מתחילים הליך גירושים", הוא אף פעם לא רגע נעים. כשמתחתנים תמיד חושבים שהנישואים הם לנצח וששום דבר לא יכול לפגוע בהם. אף אחד לא מתכנן מראש איך הוא ייכנס להליך גירושים שיסיימו את נישואיו.
ברגעים הקשים והמבלבלים של משבר בנישואים, חשוב שתדעו לקראת מה אתם הולכים ומה כולל התהליך, ובמיוחד איך להתחיל אותו נכון כדי שתוכלו לצלוח את התהליך בשלום.
יש אומרים שגירושים הוא המשבר הגדול ביותר שיכול אדם לחוות בחייו האישיים, אפילו יותר ממוות של אדם קרוב. הליך גירושים יכול להשפיע על כל תחומי החיים, מלבד ההשפעה הברורה מאליה על הזוגיות.
זה נכון ביתר שאת כאשר מדובר בהליך גירושים עם ילדים. הילדים, קרובי משפחה, מקום מגורים, מקום העבודה, ההכנסה ורמת החיים – כל אלה נמצאים תחת השפעת משבר הגירושים.
זאת הסיבה שכשאתם מחליטים על פתיחת הליך גירושים אתם צריכים להיות מצוידים בידע והבנה של התהליך, ולא להתנהל לפי אינטואיציה או על פי עצות של חברים ושאר מייעצים חובבים.
איך מתחילים הליך גירושים – כל מה שחשוב שתדעו
הליך גירושים מהיר
הליך גירושים – כמה זמן זה לוקח? זוהי אחת השאלות הנפוצות שלקוחות שואלים אותי במפגש הראשון. ובכן, לכל זוג התשובה היא אחרת והשאלה תלויה בנסיבות. עם זאת, אם שני בני הזוג מעוניינים בהליך מהיר, ואם מדובר בגירושים בהסכמה, הרי שהתהליך יכול לקחת זמן קצר יחסית, של חודשים ספורים.
בדרך כלל הליך גירושים מהיר יכלול הליך גישור לפני הגירושים. הגישור נחוץ כדי למפות את הרצונות של כל אחד מבני הזוג, ולמצוא מענים שמותאמים ככל האפשר לרצון וליכולת שלהם. לפעמים בשל הרצון לסיים את ההליך במהירות, הזוג מנסח הסכם שאינו ריאלי, כמו למשל, הסכם שלא קובע במפורש מה יהיה גובה המזונות או מהם זמני השהייה עם הילדים, או הסכם שבו צד אחד מוותר על כל זכויותיו.
הסכם גירושים כזה יכול ליצור מריבות בהמשך וכדאי להימנע ממנו. עורך דין גירושים ידע לנתב את הזוג כך שהסכם הגירושים שנחתם ביניהם יהיה הוגן לשני הצדדים, יכסה את כל ההיבטים הנדרשים, כדי שיסדיר את היחסים בין בני הזוג לשעבר לטווח ארוך.
מה עדיף, הליך גירושים ברבנות או הליך גירושים בבית משפט לענייני משפחה?
אחת השאלות הראשונות שאדם שרוצה להתגרש חייב להכריע לגביה היא הערכאה המשפטית שבה יתנהל הליך הגירושים. ליהודי בישראל עומדות שתי אפשרויות לבחירתו: הליך גירושים בבית דין רבני, או הליך גירושים בבית משפט.
הבחירה בין הערכאות יכולה להשפיע באופן ישיר על התוצאה הסופית של הליך הגירושים, משום שכל מקום פועל על פי דיני וחוקים אחרים. כדי לבחור נכון, כדאי להתייעץ עם עו"ד גירושים מנוסה, שידע לאבחן את המקרה הפרטי שלך, ולזהות איפה הכי כדאי לך לפתוח תיק גירושים.
הליך יישוב סכסוך
הליך יישוב סכסוך נועד לאפשר לזוג לסיים את הנישואים בהסכמה וללא פנייה לבית המשפט. מדובר בחוק להסדר התדיינות בסכסוכי משפחה שנכנס לתוקף ביולי 2017 שקובע שלפני שבני זוג יוכלו להגיש תביעה משפטית בבית משפט לענייני משפחה או בבית דין דתי, עליהם להגיש בקשה מקדימה לישוב סכסוך.
את הבקשה אפשר להגיש בבית המשפט לענייני משפחה או בבית דין דתי. לאחר הגשת הבקשה, הזוג יוזמן להליך יישוב סכסוך ביחידת הסיוע שליד הערכאה השיפוטית , ובה עו"ד לענייני משפחה בעל ידע וניסיון בתחום דיני המשפחה שיכיר אתכם ואת הסכסוך ביניכם.
הוא או היא ינסו לסייע לכם להגיע להסכמה ללא צורך בתביעה. הנוכחות בפגישה זו היא חובה, וכן אם יחידת הסיוע מצאה לנכון להזמין את הזוג לפגישות נוספות – יש חובת התייצבות גם להן (עד ארבע פגישות). הדברים הנאמרים ביחידת הסיוע הם חסויים, ולא יוכלו לשמש בבית משפט. הפגישות הן בנוכחות הזוג בלבד, ללא עורכי דינם. המטרה היא להגיע בסופו של התהליך להסכמה.
יחד עם זאת, אם יחידת הסיוע תחליט שלא ניתן לגשר בין הצדדים, תפתח לבני הזוג לשעבר האפשרות להגיש תביעת גירושים.
הליך פתיחת תיק גירושים בבית הדין הרבני
בכל הליך גירושים תצטרכו לפנות גם לבית דין רבני, משום שבעוד שאפשר לחתום על הסכם גירושים בבית משפט לענייני משפחה, הרי שרק בבית דין רבני ניתן להתגרש ולקבל תעודת גירושים (גם אם התחתנתם בנישואים אזרחיים). זה אומר שאם אתם רוצים להתגרש בבית משפט לענייני משפחה – אתם יכולים לעבור שם את תהליך תביעת המזונות, חלוקת הרכוש, וקביעת המשמורת וזמני השהייה, אך את הגירושים עצמם תצטרכו להשלים בבית דין רבני.
בפתיחת תיק גירושים ברבנות תקבלו טופס גירושים לפתיחת תיק תביעת גירושים. בטופס זה תתבקשו למלא פרטים רבים: פרטים על עצמכם ועל בן או בת הזוג, פרטים על הנישואים, כמו תאריך החתונה, המועצה הדתית בה נרשמתם, האם אתם גרים יחד, וכן המצב המשפטי ביניכם (אם כבר הוגשו תביעות, או נערך גישור). תתבקשו לפרט את הסיבות לגירושים, וכן לתת פרטים על הנכסים שלכם, הכנסות, חשבונות בנק, חסכונות ועוד.
בהמשך, כל דבר שתרצו שבית המשפט יפסוק לגביו, תצטרכו לפרט, החל מקרנות פנסיה, דרך מזונות ילדים (לקריאה נוספת על מזונות ילדים) ועד לחינוך הילדים. מדובר בטופס ארוך ומלא פרטים וחשוב למלא אותו בתשומת לב ומתוך הבנה שיש משקל רב למה שאתם רוצים שבית הדין ידע עליכם. יש הבדל גדול בין מי שממלא את הטופס אחרי שכבר עשה את כל ההליכים בבית משפט לענייני משפחה, ובין מי שזוהי פנייתו הראשונה לערכאה משפטית.
לסיוע, ליווי ובכל שאלה הקשורה לתהליך הגירושים, מוזמנים לפנות אלינו.
עורך דין לפתיחת הליך גירושין – עודד וולף בעל ניסיון רב
- ליווי מקצועי בצעדים הראשונים של הליך הגירושין
- הכוונה אישית לבניית תהליך מותאם
- ניסיון רב בתכנון אסטרטגיית גירושין
- תמיכה בקבלת החלטות מושכלות