- דין גבר בוגד - בשורה התחתונה
- בגידת גבר עשויה להשפיע על ההליך המשפטי בגירושין, בעיקר בנושאים כמו מזונות, חלוקת רכוש ומשמורת ילדים.
- בתי הדין הרבניים רואים בבגידה הפרת ברית הנישואין, ולעיתים עשויים להפעיל סנקציות כלפי הצד הבוגד.
- בבתי המשפט האזרחיים, הבגידה לרוב אינה משפיעה על חלוקת הרכוש, אך עשויה להשליך על מערכת היחסים בין הצדדים והמשא ומתן.
- ליווי עורך דין מומחה מסייע להתמודד עם ההשלכות המשפטיות, ולהגן על זכויותיכם בתהליך המורכב.
גירושים עקב בגידה הם לא מקרה נדיר לצערנו, ולא מעט ישראלים וישראליות מוצאים את עצמם בסיטואציה שבה האמון נפגע בגלל בגידה והזוגיות מתפרקת.
בחוק הישראלי בגידה אינה עבירה ועל כן אין לה השפעה על החלטות על גובה מזונות ילדים, חלוקת רכוש ומשמורת. בבית דין רבני לעומת זאת, בגידה יכולה להשפיע על תהליך הגירושים ועל כמה מהחלטות בית הדין. בהתאם להלכה היהודית, יש הבדל בין בגידה של האישה לבגידה של הבעל, ולכל אחד מהם השלכות אחרות על הגירושים, כפי שנפרט בהמשך.
עורך דין לדיני משפחה ובגידות – עודד וולף בעל ניסיון רב
- ייעוץ משפטי מקצועי במקרי בגידה
- התאמה אישית למצבי בגידה והשפעתם על זכויות
- מומחיות בהגנה על זכויות הצד הנפגע
- תמיכה רגשית ומשפטית בתהליך מורכב
דין גבר בוגד – מה נחשב בגידה ברבנות?
על פי ההלכה היהודית, בגידה היא קיום יחסי מין עם מישהו מחוץ לנישואים. על פי ההלכה, אישה שמקיימת יחסים אינטימיים (יחסי מין) עם גבר שאינו בעלה נחשבת נואפת. כדי להוכיח את הבגידה, יש צורך בשני עדים למעשה, ומכאן שלא קל להוכיח את בגידתה של אישה בבעלה.
אם הבגידה הוכחה, עלולות להיות לכך השלכות על האישה, משום שניאוף הוא איסור חמור ביהדות. האישה מאבדת זכויות רבות שיש לה בבית הדין הרבני בהם כתובתה ומזונות אישה. מעל הכול, ברגע שהאישה בגדה היא אסורה על בעלה ולכן בין דין רבני ידרוש מהבעל לתת גט לאישה.
מהי בגידה לפי ההלכה כשמדובר בגבר?
במקרה של גבר שבוגד – כלומר שקיים יחסי מין מחוץ לנישואים – המצב שונה, משום שההלכה אינה אוסרת את הבעל על אשתו במקרה של בגידה.
תיאורטית, אחרי שהתגרש מאשתו, גבר יכול להתחתן עם האישה שאיתה בגד תוך כדי הנישואים. עם זאת, בית הדין לא רואה בגידה של גבר בעין יפה, יש לאישה זכויות מסוימות כשהיא נכנסת לתהליך גירושים בעקבות בגידה של הבעל. בית הדין יכול לפצות את האישה על הבגידה בדרכים שונות, כפי שנסביר מיד.
חיוב גירושים
אם בני זוג רוצים להתגרש, בית דין יכול לבקש מהם קודם כל ניסיון של שלום בית.
בקשה לשלום בית יכולה להיות גם מהבעל או מהאישה, ובית הדין יחייב את הזוג לעשות ניסיון נוסף לחיות יחד ולהתגבר על הקשיים שלהם. בית הדין נוטה להעדיף שלום בית ולא ממהר לאפשר גירושים במקרה שאחד הצדדים מבקש לנסות לחיות יחד בשלום.
עבור אישה נבגדת המצב שונה ובית הדין מתייחס אחרת לבקשה לשלום בית. לפעמים אחד הצדדים מבקש שלום בית רק כדי להימנע מחלוקת רכוש או מזונות, בעוד שלמעשה הוא מנהל חיים כפולים וקשר מיני מחוץ לנישואים.
אם האישה מוכיחה שהבעל בוגד בה, בית הדין לא יאפשר לבעל לבקש שלום בית אלא יחייב אותו לתת לאשתו גט, אם היא רוצה בכך. לחילופין, בית הדין יכול לחייב את הבעל לחתום על מה שמכונה "הסכם שלום בית ולחילופין גירושין" כפי שנפרט בסעיף הבא.
"הסכם שלום בית ולחילופין גירושין"
הסכם שלום בית ולחילופין גירושין הוא הסכם שכולל בתוכו תנאים לשלום בית, וגם תנאים לגירושים בין הצדדים במקרה ששלום הבית לא הצליח. הסכם כזה יכול לכלול למשל התחייבות שהזוג יחיה יחד ויישן במיטה אחת, התחייבות ללכת לטיפול זוגי, והתחייבות לצאת לדייט פעם בשבועיים.
הסכם שלום בית ולחילופין גירושים גם יכול לחייב את הבעל לתמיכה כלכלית באשתו, ויש כמובן עוד אפשרויות רבות אחרות. מומלץ להתייעץ עם עורך דין כדי לנסח הסכם נכון, משום שהוא מחייב משפטית ממש כמו חוק.
לצד התנאים לשלום בית, הסכם כזה כולל פירוט של הסכם הגירושים העתידי שיהיה בתוקף אם שלום הבית נכשל. הוא מפרט את ענייני המשמורת, המזונות ואף את האופן בו תתבצע חלוקת הרכוש.
קנס על בגידה
אם האישה תפסה את הגבר בוגד ורוצה ללכת על "הסכם שלום בית ולחילופין גירושין" היא יכולה להכניס להסכם סעיף שמחייב את הבעל בתשלום קנס גבוה אם יוכח שחזר לבגוד. סנקציה כזאת טומנת בחובה פיצוי משמעותי לאישה במקרה שהגבר שוב בוגד בה, וגם מהווה גורם מרתיע לבעל ומוסיף מוטיבציה לנסות לשקם את הנישואים.
כמו כן, סנקציה של תשלום במקרה של בגידה מהווה גם מעין מבחן לטוהר כוונותיו של הבעל בבקשתו לנסות להגיע לשלום בית. הרי אם הוא חושש לחתום על הסכם כזה, ייתכן שהוא חושב לחיות חיים כפולים של שלום בית כביכול עם אשתו לצד המשך הבגידה עם המאהבת וחושש לחתום על סנקציה שתחייב אותו בתשלום מאוד גבוה לאשתו עם יחזור לבגוד.
כתובה ומזונות אישה
אישה נבגדת יכולה לדרוש בבית הדין את כתובתה, שהרי הבעל למעשה הפר את חוזה הנישואים איתה. כמו כן, כל עוד האישה לא קיבלה גט, היא יכולה לדרוש מהבעל מזונות אישה, על פי התפיסה ההלכתית שרואה בבעל אחראי ל"שארה, כסותה ועונתה".
במקרים כאלה, מומלץ לפנות לייעוץ של עורך דין מזונות כדי להבטיח שהזכויות הכלכליות שלה יישמרו במהלך התהליך המשפטי.
מזונות אישה יבטיחו שהאישה הנבגדת לא תצטרך לרדת ברמת החיים שלה גם אם, למשל, הגבר אף יצא מהבית ולא חי איתה יום יום. עם זאת, חשוב לדעת שגם אם גבר בגד, לא אמורה להיות לכך השפעה על מזונות הילדים או חלוקת הרכוש בין בני הזוג. מזונות ילדים, סוג המשמרת ולוח זמנים של זמני שהייה של ההורה עם הילדים.
להתייעץ עם עו"ד מנוסה
אם הניסיון להידברות לא צולח והזוגיות כבר לא ברת הצלה, כדאי מאוד להתייעץ עם עו"ד לענייני משפחה לפני שמחליטים לפנות לבית דין או לבית משפט. כפי שציינו במאמר זה, לבגידה יש השלכות שונות על הגבר והאישה בנישואים, וחשוב להתייעץ עם עורך דין שידע לכוון אתכם לערכאה שהכי טוב לפתוח בה תיק גירושים, והדרך הנכונה ביותר למיצוי הזכויות שלכם בטרם התגרשתם וגם אחרי הגירושים.
עורך דין לדיני משפחה ובגידות – עודד וולף בעל ניסיון רב
- ייעוץ משפטי מקצועי במקרי בגידה
- התאמה אישית למצבי בגידה והשפעתם על זכויות
- מומחיות בהגנה על זכויות הצד הנפגע
- תמיכה רגשית ומשפטית בתהליך מורכב